Mobilitats 16/17


L’IES Felanitx, com a membre del projecte en consorci Euro FP Balears II promogut per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat, ha gaudit de diverses modalitats de beques dins del projecte Erasmus+ KA102. Entre aquestes hi ha mobilitats perquè els alumnes realitzin part del mòdul de formació en centres de treball (FCT) en empreses de diferents països de la Comunitat Europea. Altres són de preparació, acompanyament i seguiment d’aquestes pràctiques per part del seu professorat, així com d’intercanvi d’experiències formatives de professorat d’FP d’aquests països (Job-shadowing).

 

La professora d’FP Rocío Suárez va compartir experiències amb els seus col·legues europeus a Turku (Finlàndia), on va poder observar les instal·lacions i metodologies utilitzades en aquest país quant als estudis de formació professional, alhora que els exposava els recursos i procediments usats a l’IES Felanitx en el desenvolupament del cicle formatiu d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques.

 

Professorat d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques a Turku

Coincidint amb aquesta visita, el professor de la família d’FP agrària de l’IES Felanitx Joan Rosselló va treballar en aquest país -en concret a Jyväkylä- per establir enllaços i relacions tant amb el teixit empresarial com amb responsables educatius. La finalitat d’aquesta visita és poder oferir estades als nostres alumnes en el marc del programa Erasmus+.

Les nostres alumnes Alicia Cortés i Eugenia Baladón varen gaudir de l’oportunitat de conèixer com es treballa i viu a un altre país.

Alicia Cortés, alumna del cicle formatiu de Gestió Administrativa, va iniciar una estada de cinc setmanes a Cork (Irlanda) juntament amb un grup d’alumnes d’altres centres amb els quals comparteix experiència i allotjament. Els primers dies la va acompanyar el cap d’estudis d’FP Tomàs Clar i unes setmanes més tard la professora Rocío Suàrez els va visitar per fer un seguiment de les seves pràctiques formatives en centres de treball.

Per altra banda, l’alumna Eugenia Baladón, del cicle formatiu de Jardineria i Floristeria, va començar les seves FCTs a Jyväskylä (Finlàndia) amb col·laboració amb el Jämsä College i acompanyada en els seus primers dies per la professora del nostre centre M. Magdalena Ripoll.

 

Eugenia i M.Magdalena Ripoll a Jyväskylä (Finlàndia)

 

Alicia Cortés a Cork (Irlanda)

Cal destacar el bon ambient que en tots els casos ha acompanyat aquestes experiències, tant per part del professorat col·laborador com per part de les empreses i les entitats d’acollida.