Juanjo Gallardo de Jardineria i Floristeria a Cesena (Itàlia)


 No t’ho pensis dues vegades per llançar-te a una experiència Erasmus +.

Durant cinc setmanes Juanjo (Porreres) ha desenvolupat les pràctiques del cicle formatiu en Jardineria Floristeria, que ha cursat a l’IES Felanitx, a la Fioreria La Rosa Nera en a població de Cesena Foto 17.

El Projecte EuroFP Balears III, coordinat per Direcció General de Formació professional i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat, ha permès aquesta estada de Juanjo i d’altres estudiants de les Illes Balears Foto 18 per a completar els estudis amb una interessant dimensió europea. Junajo afirma que en aquest temps ha elaborat diferents tipus d’arranjaments florals Foto 19 i ha duit a terme tasques de manteniment d’espais enjardinats del cementeri local. També ha pogut aprendre sobre la gestió de magatzem, les polítiques d’adquisició de material (tan de flor tallada com de plantes en cossiol) i la planificació de celebracions especials així com de cursos per a floristes.

Per a ell ha estat una experiència positiva i no dubte en recomanar als estudiants d’FP que no s’ho pensin molt i que demanin de participar del programa Erasmus + quan en tenguin la ocasió.

Foto 17. Floristeria a Cesena que acull l'alumne en pràctiques de l'IES Felanitx.

 

Foto 18. Grup d'estudiants Erasmus + a la regió italiana de Forlì-Cesena.

 

Foto 19. Tasques de florista durant les pràctiques Erasmus+.
Foto 20. Juanjo s’acaba de titular en Jardineria i floristeria amb unes pràctiques Erasmus de l’IES Felanitx.