Visita tècnica de professors a Turku (Finlàndia)


 

 Tres professors de Formació professional de l’IES Felanitx han pogut visitar, en el curs 2017/2018, la regió de Turku pel que s’anomena un job shadowing. Aquest tipus de visita consisteix en visitar centres de formació professional i les empreses que col·laboren amb ells per conèixer de primera mà el seu sistema educatiu, la seva organització i com es relacionen amb les empreses. Els professors finesos es van mostrar interessats també per la nostra manera d’impartir la FP Foto 3 .

 

Foto 3.Presentació de la FP a les Illes Balears

 

Foto 4. Espai per incentivar els alumnes en la creació d'empreses

 

Foto 5. Formació contínua en Floristeria

 

Foto 6.Alumna en pràctiques de Fruticultura

D’aquesta manera s’aconsegueix comparar la formació en diferents contexts europeus i actualitzar el professorat en competències docents d’FP. A més a més, possibilita assabentar-se de com les empreses contribueixen a la formació dels seus treballadors i de les novetats de cada sector. En aquesta immersió a la regió de Turku s’ha pogut sobre la importància que es dóna a l’emprenedoria i la creació d’empreses Foto 4 i aprendre sobre les FP de Floristeria Foto 5, Fruticultura Foto 6, Viverisme Foto 7, Centres de jardineria Foto 8, Picapedreratge Foto 9, electricitat, electrònica i xarxes informàtiques Foto 10,

Foto 7. Empresa de producció intensiva de planta ornamental

Foto 8. Garden center que podrà acollir alumnes en pràctiques de l'IES Felanitx

 

Foto 9. Formació en Edificacions

 

Foto 10. CISCO Academy

indústries gràfiques, jardineria, viverisme i floristeria). Aquestes beques de mobilitat pels professors Tomàs Clar, Ana Ramal i Joan Rosselló han estat possibles gràcies al projecte EuroFP Balears II (2016-1-ES01-KA102-024450.) coordinat per la Direcció General d’FP i Formació del Professorat de la Conselleria d’Educació i Universitat